Foods & Places
Every snap has its own story
By: Zaila Hafni

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  >  >>]    [Archive]
Wednesday, 1-Jul-2009 09:52 Email | Share | | Bookmark
After 4 months



Mula-mula rasa macam dah taknak update dah FP ni.

Tapi...sayang. Sebab saya bermula di sini.

Maka, FP masih ada. Cuma update mungkin tak selalu sangat.

Sebab saya lebih selalu kat sini: http://www.flickr.com/photos/hifzaila/




Apa2 pun, tu terpulang pd kerajinan. Hehe.



Sunday, 15-Feb-2009 13:07 Email | Share | | Bookmark
Lojing Fieldwork 2nd Edition

Perjalanan ke Lojing melalui Simpang Pulai, mcm nak ke Cameron Highlands. Maka lepas exit tol Simpang Pulai, saya ternampak signboard ni.



Saya dilahirkan di Ipoh. Tempatnye...tu yang tertulis kat signboard no 2 tuh. Xkan la Giant lak kan.


Sepanjang perjalanan, cuaca amat terang & cerah. Awan2 pun cantik





Saya taktau apa benda ni masa mula2 tengok. Encek Sabri slumber je cakap "ni ginseng ni". Saya pun percaya jelah wat sementara waktu. Tapi mcm ada gak perasaan yang xkan la ni ginseng? Isk.




Dr K beli banyak sweet potato atau nama kelantannya 'ubi sstella'. Ala2 ubi keledek la, cuma bezanya jenis ni ada kaler ungu. Kaler oren pun ada gak. Rebus je. Dah boleh makan.





Barang wajib kalo ke Cameron -- nilah dia, BUNGA. Bak kata tutor saya kat USM dulu, walaupun bunga ni hidup sekejap je (lepas dh bawak balik umah) tapi sekurang2nya dalam tempoh tu bunga tu dah bg kegembiraan kpd orang yang menerimanya. Sejak dari tu lah saya mesti beli bunga setiap kali ke Cameron walaupun orang kata "ala bunga hidup, bawak balik 2,3 hari nnt mati la". Saya x kesah.





Thursday, 12-Feb-2009 05:01 Email | Share | | Bookmark
Lojing Fieldwork 1st Edition



Awan yang terpilu?



I don't know how I manage to capture this pic.





Bunga2 Cameron Highlands





Giant butterfly





In Hot Spring, Lojing




I love this.


Tuesday, 20-Jan-2009 01:44 Email | Share | | Bookmark
Lunch @ Mr Teppanyaki

Lunch @ Mr Teppanyaki, Low Yat Plaza.
I'm not into Japanese food so much, once in a while ok lah.

Ordered a set menu (can't remember what it is called).


California Roll (I hope the name of this thing is correct!)


Sambal/pencicah --> whatever

The green one is the wasabi...pedaih tu.



The set.

1 bowl rice
Mixed seafood (fish, prawns, squids)
Fried taugeh
Miso soup
Iced lemon tea

The lunch treat is nice (as it is not so 'Japanese' for me)


Monday, 5-Jan-2009 12:50 Email | Share | | Bookmark
Favourite 2008

Walaupun hari ni dah 5 hari kita dalam 2009, tapi still bleh recap hal2 masa 2008 kan?

Banyak sangat hal yang jadi, maka fotopages ni terpinggir seketika

Tetiba je rasa nak update.

Here's few photos of my favourite in 2008






Nasi Goreng Sotong buatan sendiri. Masa zaman2 rajin masak.




Sate Kajang Haji Samuri. Meraikan diri sendiri habis exam sem lepas.




Rerakan encek sate. Kuah kacang + timun + nasi impit.




Dory with Prawn Sauce. Makan kat Secret Recipe. Masa cuti Hari Deepavali.




Nota Law. Study last minute. Dah takleh absorb nota, ni la kerojenye.




Sunset kat Seksyen 19 Shah Alam. Dari tingkat 2, umah flat lama. Tinggal kenangan aje lah.




[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net